Hvad kan karakterer på nettet bruges - og misbruges - til - læs uddrag af artikler fra

Jyllands-Posten:

 

Ministeren: Forbrugermentalitet truer folkeskolen

"Jeg kan godt se, at den slags tal er interessante for forældrene, men jeg ved ikke, hvor meget de siger om den enkelte skoles kvalitet," sagde daværende undervisningsminister Margrethe Vestager til avisen i juni- og videre, at den danske folkeskole er ikke en forretning, hvor forældrene kan købe en serviceydelse. I den danske skoletradition er forældrene bl.a. medansvarlige og selv med til at skabe den skole, deres børn skal gå i.

(af Lone Ryg Olsen 2. juni 2001 - tilgængelig i sin fulde udstrækning på avisens netversion)

 

Skoleeksperter: Karakterer skal ikke stå alene

Jørgen Stampe, formand for Pædagogisk Udvalg i Danmarks Lærerforening, er imod offentliggørelse af karakterer:
"Det kan skabe et miljø af utryghed, og vi risikerer, at skolerne begynder at bortforklare sig i stedet for at lære af andre," siger han til avisen, og videre, at "nu går jagten ind på de gode forældre."

(af Lars Nørgaard Pedersen og Axel Pihl-Andersen 6. december 2001 - tilgængelig i sin fulde udstrækning på avisens netversion)

 

 

Skoleledere er positive over for offentlige karakterer

Hakon Hansen, formand for Uddannelsesudvalget i Danmarks Skolelederforening med godt 1500 skoleledere, betragter ifølge avisen 6. december 2001 karakter på internettet som en del af tidens krav om mere åbenhed.

"Offentligheden har krav på det, og det er i orden, at vi bliver blæst lidt i nakken. Vi er jo en forfærdelig lukket verden, selv om vi siger, at vi er så åbne," lyder det kontroversielle synspunkt.

Han betoner, at man ikke skal tage karakterer, for mere end de er, men også, at skolerne skal lade være med at gå i defensive.

"Vi kan lige så godt tage det positivt i stedet for at hyle. Alle andre steder forlanger vi at få at vide, hvad vi får for pengene. Det kan vi heller ikke fortænke forældrene i. Ingen tager skade af at blive set efter. Ligger en skole gennemsnitligt tre karakterer under en anden, er det på tide at ransage sig selv," siger Hakon Hansen.

(af  Lars Nørgaard Pedersen og Axel Pihl Andersen 6. december 2001 - tilgængelig i sin fulde udstrækning på avisens netversion)