Fortælleraften
i Mårslet og Tranbjerg

Tidspunkt: 23/10/2014 19:30
Sted: Mårslet Sognehus
Arrangør: Mårslet Aftenskole og Grønløkke Aftenskole –Tranbjerg J.

Mårslet Aftenskole og Grønløkke Aftenskole – Tranbjerg J arrangerer en mindre foredragsrække, hvor skuespiller Caspar Koch vil indvie deltagerne i fortællerens skjulte sprog, samt 2 af det 20. århundreds bedste kvindelige fortællere.

Andet foredrag: BARONESSEN OG NOBELPRISTAGEREN – to kvinders sociale eksperiment!, foregår i Mårslet Sognehus d. 23. oktober 2014 kl. 19:30-22:00.

Denne aften vil Caspar Koch fortælle om 2 foregangskvinder og fortællere i begyndelsen af det 20. århundrede; danske Karen Blixen og svenske Selma Lagerlöf, og deres kamp for kunstnerisk og økonomisk overlevelse – i Ngong Hills i Kenya og i Frykendalen i Värmland. Begge har et ønske om social retfærdighed, respekt for medmennesket og højnelse af den generelle levestandard. Begge kvinder kommer dermed til at indvarsle den nye tid efter 1. verdenskrig, som blev det afgørende brud med gamle dages herremandsvælde og arvede rettigheder. Den nye tid satser på lighed, værdighed for alle og et økonomisk fundament, der fungerer som sikkerhedsnet under selv de svageste.

Begge arrangementer er gratis, og man kan komme begge gange eller den ene efter interesse. Der er ingen tilmelding, man skal bare møde op, og så håber arrangørerne at se en masse til 2 aftener med indsigt og debat om fortællinger, tidernes skifte og ikke mindst 2 stærke kvinder.

Caspar Koch er uddannet skuespiller fra Skuespillerskolen ved Århus Teater 1970-73, og har siden været ansat på blandt andre Århus Teater og Svalegangen samt rektor på Statens Dramatikeruddannelse. Han har været tilknyttet DR-udvikling (programudvikling, træning af studieværter), og har lavet kommunikationskurser for en lang række offentlige institutioner.

Aftenerne arrangeres af Mårslet Aftenskole og Grønløkke Aftenskole –Tranbjerg J. Læs mere om aftenskolerne på www.groenloekkeaftenskole.dk.

link