Mindfulness
- På Testrup

Tidspunkt: 6/11/2014 19:30
Sted: Testrup Højskole - Det Frie Akademi
Arrangør: Testrup Højskole

Mindfulness er blevet et populært og udbredt fænomen. Det anvendes blandt andet inden for det etablerede behandlingssystem, erhvervslivet, ledelse og undervisning. Mindfulness har vist sig at være en effektiv metode til håndtering af symptomer på stress, angst og depression, der med rette kan betragtes som en stigende epidemi i det moderne vestlige samfund.

De elektroniske medier dominans i hverdagen gennem mobiltelefoni og internet-surfing har samtidig gjort det vanskeligt at være mere fuldt og helt til stede i det nuværende øjeblik. Men evnen til bevidst nærvær - også kaldet mindfulness - kan trænes, og nyere forskning peger på at det ikke alene kan reducere negative stressrelaterede symptomer, men også føre til en forbedring af livskvalitet, relationer og samarbejde.

Men hvad er mindfulness egentlig? Kan det måles? Hvor og hvornår kan det bruges? Hvor godt virker det? Og hvordan virker det? Med andre ord: Hvad ved man reelt om mindfulness i teori, forskning og praksis. Dette er fokus for aftenens foredrag.

Jacob Piet er psykolog, ph.d. og certificeret underviser i mindfulness-baseret stress reduktion (MBSR).

Entré: 60 kr. inkl. kaffebord.
30 kr. for medlemmer af Testrup Højskoles Elevforening og Skolekreds / Musikforening.

Medlemskab af skolekreds / musikforeningen, kan tegnes ved henvendelse til skolens kontor. Pris: 150 kr. / år.

link