Dorph og Pasternak
På Testrup

Tidspunkt: 26/03/2015 19:30
Sted: Testrup Højskole - Det Frie Akademi
Arrangør: Testrup Højskole

foredrag og oplæsning ved Christian Dorph og Simon Pasternak om ny krimi, forræderi og frihedskamp i 80'erne.

Torsdag den 26. marts holder den topaktuelle forfatterduo Christian Dorph og Simon Pasternak oplæsning og foredrag på Testrup Højskole.
Nu på fredag udkommer Tal til mig, 4. bind i forfatterduoens krimiserie om drømme og mareridt i den nyeste danmarkshistorie. Læsere af de tidligere bind vil genkende drabschef Ole Larsen og kriminalkommissær Anita Jensen, men den historiske kontekst har flyttet sig og de er blevet ældre. Tidsrammen er henlagt til vinteren 1989. En tid med dramatiske politiske nybrud på den internationale scene med Berlinmurens fald og revolutionære tilstande i en lang række lande bag jerntæppet.
Ved arrangementet på Testrup Højskole vil Christian Dorph og Simon Pasternak både læse op og fortælle om deres praksis. De vil bl.a. komme ind på deres researcharbejde om 80'erne og de overvejelser, de har gjort sig om udviklingen hos romanens karakterer. "Firserne var en tid, hvor ligestillingen havde sejret i lovgivningen, der var en del stærke kvinder, det var et spændende opbrud, der var i gang, men der var ikke meget reel ligestilling der, og det kan være interessant at perspektivere bagud i forhold til tidens heftige kønsdebatter", lyder det fra Dorph og Pasternak.
Simon Pasternak er forfatter og forlagsredaktør. Han har senest skrevet den historiske roman Dødszoner (2013) og manuskript til filmen Spies & Glistrup (2013). Christian Dorph er forfatter, poet, underviser på Testrup Højskoles Skrivelinje. Christian har skrevet en lang række digtsamlinger, senest En drøm om kærlighed (2013).

Efter foredraget, som varer en god time, serveres der kaffe og kage og derefter er der mulighed for at stille foredragsholderne spørgsmål.

Entré: (inkl. kaffebord):
60 kr. / 30 kr.**

** For medlemmer af Testrup Højskoles Elevforening og Skolekreds / Musikforening

Medlemskab af skolekreds / musikforeningen, kan tegnes ved henvendelse til skolens kontor. Pris: 150 kr. / år.

link