Boliviansk teater
På Testrup

Tidspunkt: 28/10/2015 19:30
Sted: Testrup Højskole - Det Frie Akademi - Koncertsalen
Arrangør: Testrup Højskole

Den bolivianske teatergruppe Teatro Trono kommer på turné i Danmark. De gæster Testrup Højskole onsdag den 28. oktober, hvor de både skal bo og spille teaterstykket Arriba El Alto.
I forestillingen fortæller Teatro Trono historien om deres hjemby El Alto – den fattige millionby, der altid er fuld af kampgejst – om dagligdag, oprør og klimatrusler. Forestillingen viser, hvordan de unge med teaterarbejdet bevidstgøres og bearbejder deres virkelighed. ”Det er fantastiske børn og unge med et stort engagement og lyst til at formidle deres liv fra El Alto i Bolivia”, siger teaterlærer på Testrup Højskole, Torben Nielsen, der oplevede gruppen i Berlin i 2013.

Teatro Trono begyndte i 1989 som et teaterprojekt for gadebørn. I dag er gruppen en del af kulturorganisationen COMPA, der har oprettet tre kulturhuse i forskellige kvarterer i El Alto. Børnene bliver tilbudt undervisning i teater, musik og cirkus. De unge får et frirum, hvor de bliver lyttet til og støttet i at udvikle deres kreative evner. Gruppen består af seks unge samt træner Luís Vasquez.

Entré: (inkl. kaffe og kage):
60 kr. / 30 kr.**

** For medlemmer af Testrup Højskoles Elevforening og Skolekreds / Musikforening

Medlemskab af skolekreds / musikforeningen, kan tegnes ved henvendelse til skolens kontor. Pris: 150 kr. / år.

link