"Luther Musik"
trompet og orgel

Tidspunkt: 2/04/2017 16:00
Sted: Mårslet Kirke
Arrangør: Mårslet Kirke

2017 er 500-året for Martin Luthers offentliggørelse af de 95 teser vendt mod den katolske kirkes lære og praksis. Luthers teser, som han satte på slotskirkedøren i Wittenberg, blev startskuddet til reformationen – fornyelsen af den kristne kirke i Europa.

For at fejre reformationsåret indbyder Mårslet Kirke til Luther-koncert. En koncert, der med en visuel fortælling på storskærm, går rundt om både mennesket Martin Luther, reformatoren og reformationen.

Under den visuelle redegørelse rejser de to musikere gennem tiden og spiller musik fra de sidste 500 år. Kom glad og bliv klogere på reformationshistorien og hør stemningsfuld klassisk musik af de kendte komponister: Prætorius, Telemann, Bach, Mozart, Pärt, Jesper Madsen og Fabricius-Bjerre.

Dorthe Zielke har siden sin diplomeksamen på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium været på kontrakt eller været assistent i diverse orkestre, herunder Det Kgl. Kapel, DR Symfoniorkestret, DR Big Band, Copenhagen Phil, Radiosymfoniorkestret i Berlin, Helsingborgs Symfoniorkester, Västerås Sinfonietta og Mahler Chamber Orchestra. Hun har stadig tilknytning til flere af disse orkestre og spiller ofte ved kirkelige begivenheder.

Søren Johannsen har både organist- og dirigenteksamen fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og debuterede fra solistklassen sammesteds med en anmelderrost koncert i Helligåndskirken, København i 1995. Han har opført J. S. Bachs samlede orgelværker otte gange i koncertrækker, der én gang varede over 22 timer indenfor samme døgn, hvilket man kan finde i Guinness Book of Records 2001. Søren Johannsen er organist i Christians Kirke, København.

“Næst efter Gud er musikken det, som mest fortjener at fejres”
– citat af Martin Luther

Entré kr. 50,- ved indgangen fra kl. 15.30.

link