Samtalesalon
på Testrup

Tidspunkt: 19/03/2017 15:00
Sted: Foredragssalen
Arrangør: Testrup Højskole

Ungdomsoprør, rødstrømper og Blekingegadebanden - perioden 1950-2000 er rig mennesker, der vil forandre verden. Og med frysende oliekrise, kartoffelkursprægede fattigfirsere og gryende terrorisme er der da også masser af anledninger til nytænkningen.

På den måde minder tiden om en tidligere periode i historien, som har jubilæum i år: Reformationstiden i 1517 var en opbrudstid, der tog os fra middelalder til Renæssance og som var rig på nye bud på og teser om, hvor verden skulle bevæge sig henad. Der var økonomiske kriser, religionskrige og nye grænser på landkortet - og der var en vred ung munk i Tyskland, der fandt på 95 nye teser om, hvordan livet burde leves.

Heller ikke nutiden er uden sine kriser. Så måske er tiden atter kommet til at tænke over nye måder at indrette os på? Hvad end du er til revolution eller reformation, inviterer Folkeuniversitetet og Testrup Højskole dig til at gøre netop det! Lad dig inspirerere af Luther og andre rebeller, og vær med til at formulere nye teser for verdens fremtid - med inspiration fra retoriker og teseekspert Jesper Troels Pedersen og revolutionshistoriker Bertel Nygaard.

Salonen er en del af et nationalt teseudviklingsprojekt, som Folkeuniversitetet står bag i løbet af hele 2017 i forbindelse med 500 året for Reformationen. Med saloner på arbejdspladser, i foreninger og på festivaler inviterer vi befolkningen til at overveje, hvor verden skal hen i fremtiden og til at formulere #95nyeteser

Arrangementet foregår kl. 15:00-17:00.

Entré (inkl. kaffebord): 50 kr. / 50 kr.**

** For medlemmer af Testrup Højskoles Elevforening og Skolekreds / Musikforening

Medlemskab af skolekreds / musikforeningen, kan tegnes ved henvendelse til skolens kontor. Pris: 150 kr. / år.

link email