Ann Mariager i Sognehuset
Foredrag

Tidspunkt: 13/03/2019 19:30
Sted: Mårslet Sognehus
Arrangør: KulturCafé 8320 og Litteraturkreds 8320

”Velopdragne kvinder skaber sjældent historie”

Forfatteren, journalisten og foredragsholderen, Ann Mariager, fortæller om sit arbejde med humor, om den evindelige ”Flinkeskole” og om glæden ved at træne sin humoristiske sans. ”Sådan én har alle mennesker; men nogen bruger den for sjældent”, siger hun.

Foredragstitlen tager udgangspunkt i Ann Mariagers bog af samme navn – en citatbog fra 2012, der blev til ud fra hendes bagside i ugebladet ”SØNDAG”. I foredraget fortæller hun om den særlige, kvindelige humor og viser klip fra sin egen produktion af humor og satire.

Ann Mariager blev kendt for sine radioreportager fra New York i 80’erne, da hun boede i byen og var presse- og kulturattaché på Generalkonsulatet. Hun nyudviklede tv-satiren på DR som medforfatter på ”Den Gode, Den Onde og Den Virkli’ Sjove” samt ”TV-Ansjosen” i 90’erne. Hun har ligeledes været leverandør til Cirkusrevyen og blev i 1989 ”Årets Revyforfatter”.

Ann Mariager er forfatter til flere bøger – to om byen New York samt en biografi om John F. Kennedys veninde, journalisten og skønhedsdronningen Inga Arvad, der blev skæbnesvangert forfulgt af J. Edgar Hoover og FBI.
Den seneste bogudgivelse – ”Mageløs på matriklen” – fra 2013 handler om glæder og bøvl ved at bo alene, som over 1,2 millioner danskere gør.

Som noget af det seneste har Ann Mariager oversat og bearbejdet musicalen ”Saturday Night Fever”, som havde premiere i København i marts 2017 og kom til Aarhus senere samme år. Musicalen havde Silas Holst, Amalie Dollerup, Bodil Jørgensen og Allan Olsen i hovedrollerne.

Arrangementet er et samarbejde mellem ”Litteraturkreds 8320” og ”KulturCafé 8320”.

Entré kr. 50,- (kontanter og MobilePay modtages) incl. kaffe/te/kage.

link