Testrup Højskole -
fødselsdagsreception

Tidspunkt: 22/09/2009 15:00
Sted: Testrup Højskole
Arrangør: Højskolens bestyrelse

Jørgen Carlsen, idéhistoriker og forstander for Testrup Højskole

Jørgen Carlsen blev født den 22. september 1949 i Sønderborg. I 1968 blev han nysproglig student fra Sønderborg Statsskole og tog samme år til Århus for at studere det nyoprettede fag idéhistorie på Århus Universitet. Han blev mag.art. i idéhistorie i 1977 og senere institutbestyrer på Idéhistorisk Institut (1982-85) samt formand for Studenterkredsen i Århus. I 1986 blev han forstander for Testrup Højskole, hvor han stadig har sit virke. Højskolen var dengang kriseramt og lukningstruet. I dag er Testrup Højskole fyldt med elever og en af de toneangivende danske højskoler.

Jørgen Carlsen har i årenes løb rejst landet tyndt som foredragsholder. Han deltager ivrigt i den danske kulturdebat, hvor han fremhæver det grundtvigske frihedssyn på menneske og samfund. For nogle år siden lancerede han begrebet "forundringsparathed" som modtræk til managementverdenens fokus på "forandringsparathed". Han er censorformand for faget idéhistorie, klummeskribent på Kristeligt Dagblad og medredaktør af Højskolesangbogen.

Jørgen Carlsen blev i 1971 gift med Anne Margrethe Zacher Carlsen, som er cand.mag. og indvandrerlærer. Sammen har de to voksne døtre, som begge bor i København.

I dagens anledning afholdes reception på Testrup Højskole fra kl. 15.00.

link