Børnehøjskolens fremtid sikret -
24/3/2002

Den kreative børnehøjskole er nu fast forankret i Mårslet. Børnehøjskolen har fået tilbud om - og takket ja til - at flytte over i regi af kirken. Som også på sin side takker og opfatter det som en gave for menigheden og det kirkelige arbejde. Det skriver Århus Stiftstidende søndag.
Børnehøjskolen startede under væreby/leveby med lærer Anna Johnsen som drivkraft. Siden har en række mårslettere meldt sig som frivillige hjælpere.
Idéen har været at udvikle børnenes kreative evner og give mulighed for at være kreative for små midler og i børnenes eget tempo, men med ambition. Bl.a. derfor er tilbudet udformet som en "højskole".
Allerede fra tilbudet blev annonceret første gang, blev det overtegnet. Der meldte sig 35 børn - og der var kun plads til10. Der har været venteliste lige siden.
Børnehøjskolen startede i Anna Johnsens køkken, men flyttede i løbet af det første år over i Spejderhuset. Der bliver den, som Anna Johnsen siger til avisen, "indtil vi får etableret et kulturhus ved Brugsen, og det skal nok komme en dag."
Børnehøjskolen i Mårslet er blevet "opdaget" af Menighedsrådet ved Viborg Domkirke, som måske vil kopiere idéen.