Fakta-butik åbner i foråret
12/11/2003

Fakta åbner discount-butik i Mårslet. På den sidste ledige grund mellem stationen og det nye sundhedshus, som fysioterateut Peter Kjær bygger lige over for brugsen og ved siden af lægehuset, slår discount-kæden sig ned med en ca. 750 kvadratmeter stor butik, der ventes at åbne engang i løbet af foråret. Åbningen var planlagt til at skulle finde sted i februar:
"Men det når vi ikke," erkender udviklingschef Torben Thinggaard.
"Men om det bliver før eller efter påske, det ved vi ikke endnu," siger han videre.
Den nye butik er en koncept-butik, dvs en standard Fakta-butik. Den får et salgsareal på ca. 540 kvm., den får søndagsåbent, og den er del af en markant udviklingsstrategi for Århus-området. I løbet af foråret åbner således tre andre Fakta-butikker i Stor-Århus: En i Tilst, en i mere "det vestlige Århus", og en ud ad Viborg-vej. Mere præcist ønsker Torben Thinggaard ikke at udtrykke sig lige nu.
"Blækket er ikke helt tørt på aftalerne," som han siger.
Når Mårslet er med i strategien, er det fordi byen er bedømt til at være "interessant" og "stor nok" til at bære en Fakta-butik:
"Det er ikke mere end lige stort nok, men specielt når vi ser lidt fremad, tror vi på basis for en givtig forretning," siger udviklingschefen.
Vil det sige, at det specielt er de kommende udstykninger, der gør byen interessant?
"Vi tror, der er basis for en givtig forretning allerede nu men det er da altid lækkert, når markedet udvikler sig."
Fakta er 100 % ejet af Coop Norden, dvs samme koncern som SuperBrugsen, der er under udvidelse og ombygning lige nu:
"Det er korrekt. Men sådan er verden jo. Vi er sat i verden for at lave et godt resultat i Fakta, og det samme er SuperBrugsen. Det er en god, sund indstilling, at man må slås lidt for tingene. Og kom Fakta ikke, så ville der bare komme nogle andre. SuperBrugsen i Mårslet kan ikke undgå en discount-konkurrent."
Torben Thinggaard regner med, at den nye butik får 10-12 ansatte. Normen er, at man i vid udstrækning henter de ansatte i nærområdet, i opstarten dog hjulpet i gang af folk, der kender Faktas systemer og koncept.

link