Naturpatruljerne sættes i gang
26/3/2002

Miljøgruppen under Fællesrådet er nu klar til at søsætte det store projekt "Naturpatruljer". Det handler om at beskrive naturen en række forskellige steder rundt omkring Mårslet. Derigennem vil deltagerne i projektet få et tæt forhold til en lille lokalitet. Ved hjælp af billeder og beskrivelser skal de dernæst formidle, hvad de har fundet ud af og oplevet. Målet er, at flere på den måde inspireres til at gå mere ud i og behandle naturen med omtanke.
Fra starten var det meningen, at Naturpatruljernes iagttagelser skulle samles og udgives som bog. Den ambition er skruet ned, men det er stadig meningen, at observationerne skal samles og udgives - dels på Internettet, dels på papir.
Projektet følges med stor interesse. Det har fået tilskud fra bl.a. Friluftsrådet og Den Grønne Pulje. Andre interessenter er kommunens naturforvaltning, Naturfredningsforeningen, Grøn Guide i syd-området, samt Miljøgruppen under Fællesrådet.
Patruljerne kan være familier, grundejerforeninger og enkelte borgere med interesse i at være med. To skoleklasser har også meldt sig.
Hver af patruljerne vil få tildelt et område, som de skal besøge i perioden april-november. Med ud i naturen får de et digitalt kamera, kikkert og opslagsbøger.
Læs Miljøgruppens baggrundsartikel her.

link