6 % tilflytning til Mårslet,
30/3/2002

"Hvis De frit kunne vælge inden for deres families økonomiske formået, hvor i Århus Kommune ville De helst bo?"
Nogenlunde det spørgsmål er stillet af analyseinstituttet PLS-Rambøll til 926 århusianere, og svaret kan man læse i JP Århus i dag lørdag. Ni postnumre ville ifølge undersøgelsen opleve en nettotilflytning. Blandt disse er Mårslet, som kommer ind på en 7. plads med en nettotilflytning på 5,9 %, hvis folk havde mulighed for at gøre, som de gerne vil. Vejlby/Risskov og Højbjerg /Skåde er topscorere med nettotilflytning på hhv. 82 og 67 % - for Risskovs vedkommende altså næsten en fordobling af indbyggertallet i området.
Overraskende også for en af de branchefolk, der kommenterer undersøgelsen, kiler Harlev/Framlev sig ind blandt byerne med en nettotilflytning. "Det er en placering, som vi i hvert fald ikke har set afspejle sig i vores salgstal og de salgspriser, vi kender fra området," hedder det i avisen.
Lige så overraskende er det, at så få sydbyer er med på listen med nettotilflytning. Ud over Mårslet er det Tranbjerg med en nettotilflytning på 17,6 % og Solbjerg med en nettotilflytning på 42,9 %. Mens Beder og Malling begge står til fraflytning - hhv. på 9 % og 17 %.
"Umiddelbart ligner det en fejl, for der er utrolig meget gang i ejendomshandlerne i disse områder," siger områdedirektør Henning Kærsgaard, Danske Bank, til avisen. Han siger videre, at det overraskende tal måske kan hænge sammen med, at flere af de adspurgte er tilflyttere eller studerende, som ikke har det store kendskab til området syd for byen.

link