Brugsen deler madpakker ud
31/3/2002

Onsdag 17. april klokken 11 modtager 205 børn i 0.-2. klasse hver en madkasse, der indeholder en sund frokostpakke. Den udleveres som led i et kursusforløb for "Erfarne frugt og grønt-disponenter", som Hanne Salling Jensen fra SuperBrugsen er ved at gennemgå.
Baggrunden for initiativet er de mange børn og børnefamilier i Mårslet, som dagligt skal smøre madpakker og sørge for at spise ernæringsrigtig mad.
Udleveringen af madkasserne, der er sponseret af Arla Foods med et indhold sponseret af SuperBrugsen, sker efter aftale med både skolens ledelse og kantinebestyrer. Indholdet er sammensat efter et samråd med diætist Nancy Nielsen, der er ansat ved Sygesikringen, Århus Amt.
I kasserne vil der være en ostehaps, en rugfel med salat og hamburgryg, et halvt rugbrød med fedtfattig leverpostej, et halvt rugbrød med kartoffelspegepølse, gulerødder, et stykke agurk og cherry tomater.
Desuden følger en række brochurer om madpakken samt madpyramiden som et klippeark med madkassen, som børnene kan beholde.
Initiativet følges op med et foredrag onsdag 17. april klokken 19.30 i Mårslet Borgerhus, Banevej. Her vil diætist Nancy Nielsen tage udgangspunkt i syv kostråd og give en række konkrete råd til, hvordan man kan sammensætte en sund og sygdomsforebyggende hverdagskost.

link