Kampagne sat i gang
9/4/2002

Flag og skilte markerer fra i dag starten på en kampagne for at gøre Mårslet til sprøjtefrit område, ligesom Beder var det i 1996. Sammen med kampagnen i Mårslet genoptages kampagnen i Beder - og foruden Mårslet står Malling nu på.
Et led i kampagnen er, at borgerne i de 3 byer selv kan "kortlægge", på hvilke grunde der ikke bruges sprøjtegift. I Brugsen bliver nemlig hængt et kort op over samtlige parceller i området. Her kan folk selv afmærke, om der bruges sprøjtemidler på netop deres grund.
Formålet med kampagnen er at sætte fokus på de almindelige grundejeres brug af sprøjtegifte. Kommunen bruger dem ikke længere i drikkevandsområder, men privates brug af giftene er stadig en trussel mod grundvandet og dermed mod drikkevandet.
Ikke mindst af hensyn til de private almene vandværker i Malling og Mårslet er det vigtigt at tænke på, at vi bor oven på vores eget drikkevand, siger Niels Kjølhede, formand for Fællesrådet for Beder, Malling og Ajstrup, i anledning af kampagnens start.
Fra den 9. april er der ved indfaldsvejene til de 3 byer opsat skilte med teksten: "Sprøjtefrit område". Den 5. maj er der åbent hus på vandværker og renseanlæg.
Kampagnen arrangeres i samarbejde mellem Århus Kommunale Værker, Miljøkontoret, Malling Vandværk, Mårslet Vandværk, Fællesrådet for Beder, Malling og Ajstrup, Fællesrådet for Mårslet og Grøn Guide Århus Syd.
Et af de vigtigste grundvandsmagasiner strækker sig fra Ajstrup i sydøst, op under Beder og Mårslet og videre mod nordvest. Århus Kommunale Værker, Malling Vandværk og Mårslet Vandværk pumper ca. 3 millioner kubikmeter grundvand op om året fra dette område. Det svarer til ca. 15% af den samlede mængde grundvand, som pumpes op i hele Århus Kommune.

link