Brændevinslauget har travlt -
23/11/2003

Ingen jul uden en Julesnaps fra Mårslet - og endnu en gang vil Mårslet Brændevinslaug derfor være at finde i SuperBrugsen i hele den kommende weekend.

Der vil være mulighed for at få en smagsprøve på Årets Julesnaps - samt på en anden af Laugets mange andre kreationer.

Også i år vil der være masser af krydderposer til salg - og det er netop dem, de tre 'pakketeams' i Brændevinslauget har travlt med at fremstille.

"Vi mødes hos hinanden i alt 6 aftener i disse uger" - udtaler Kryddermester Hans-Ole Kaae. "Ved at samles i små hold, kan vi opretholde en høj og ensartet kvalitet - og samtidig hygge os med pakningen", fortsætter Kryddermesteren, der også forsikrer, at smagsprøverne først stilles frem til pakkeholdene, når den sidste pose er pakket og lukket - godt ud på aftenen.

Lauget har i løbet af sommeren og efteråret indsamlet store mængder af de råmaterialer, der bruges i krydderposerne. "Vi indsamler urter mange steder i Danmark - og altid langt fra alfarvej", fortæller Hans-Ole Kaae. På Laugets indsamlingsture kombineres det nyttige med det behagelige, så der er altid frokost eller kaffe med.

I SuperBrugsen kan man fra fredag blandet andet købe en pose med en Lumi-frugt. "Disse citrusfrugter er kendt fra alle snapseamatørers store forbillede, professor P.V. Glob, der har beskrevet dem i sin velkendte bog om snapsekrydderurter. Vore Lumifrugter er personligt importeret fra Dubai af Laugets Oldermand, Hugo Kristensen, hvis søn bor og arbejder derude, så på den måde høster vi efterhånden globalt", slutter Hans-Ole Kaae.

Mårslet Brændevinslaug træffes i SuperBrugsen fredag til søndag i åbningstiden.

link email