60 til info-møde
25/11/2003

Hvordan er det at gå i børnehaveklasse?
Hvor søger man råd, hvis man er i tvivl om, hvorvidt barnet er skolemodent?
Skal drenge vente længere end piger?
Hvor store bliver de kommende klasser?
Og hvor stor bliver skolen?

Det var nogle af de spørgsmål, som ca. 60 forældre diskuterede med skoleleder Bodil Hvid på sidste uges informationsmøde for forældrene til børn, der kan starte i kommende børnehaveklasse.

Den nyeste skoleprognose er ikke udkommet endnu, så derfor kunne Bodil Hvid ikke på mødet give et præcist billede af, hvordan skolen udvikler sig i den kommende 10-års periode. At den vokser i elevtal, er der derimod ikke tvivl om - bl.a. fordi der er en stor udbygning af byen på vej.

Skoleforvaltningen oplyser, at prognosen stadig ikke er klar, men den vil vise, hedder det, at elevtallet for Mårslets vedkommende skifter fra et forholdsvis markant fald til egentlig vækst. Elevtallet forventes således at vokse med 80 elever i den kommende prognose-periode. Dvs en udvikling fra lige nu godt 700 til små 800 elever.

De sidste år er nye børnehaveklasser startet med elevtal på ca. 23-25 børn. Til kommende skoleår kan 85 børn starte - 71 børn fra 1998 og 14 børn fra 1997. En del forældre vælger altid at lade deres barn vente, og når man tager højde for det og for dem, der venter fra sidste år, anser Bodil Hvid mellem 70 og 76 børn i de kommende børnehaveklasser for at være et realistisk tal.
De skal fordeles over tre klasser - der skal 81 børn til at udløse fire klasser.

Ud over Bodil Hvid deltog bl.a. nuværende børnehaveklasselærer Pia Litte Borregaard i mødet. Hun fortalte om dagligdagen i en børnehaveklasse og gjorde meget ud af at give et realistisk og god ikke-skræmmende billede af, hvilke forudsætninger der kræves for at være skoleparat.
Bodil Hvid gjorde det klart for de kommende forældre - hvoraf ca. 3/4 var førstegangsforældre på skolen - at skole anno 2004 er noget andet end det, forældrene selv er vokset op med. I Mårslet er det især de selvstyrende team, der driver en ny skole frem.
Det er rigtigt, oplyser Bodil Hvid, at drenge generelt bliver et år mere i daginstitutionerne og således venter med at starte i skolen. På landsplan er det 21 % af drengene, der venter et år.
Tallet for Mårslet Skoles vedkommende er noget lavere, anslår hun videre.

Se omtalen af den sidste skoleprognose 12. januar 2003-11-25

link