Kongelig hofleverandør -
30/5/2002

Prins Henrik holder meget af vores område, og han ses jævnligt køre en tur gennem Mårslet og undervejs gøre holdt ved Jelshøj, hvor han nyder den storslåede udsigt.
For nylig havde køreturen nu et helt andet formål...
Prinsen henvendte sig til Mårslet Brændevinslaug og bestilte 6 flasker Jagtbitter.
Flaskerne skal leveres til efteråret, når de store jagter går ind.
I Lauget glæder man sig meget over den kongelige ordre.
Helt overraskende kom den dog ikke, for til jul havde Prinsen ønsket sig en jagtbitter i stil med en "Hjerl Hede Bjesk", han havde smagt tidligere på året. Denne bjesk var tilfældigvis fremstillet efter en recept fra Mårslet Brændevinslaug, som har den glæde at levere krydderposer ikke kun til SuperBrugsen i Mårslet, men også til Hjerl Hede.
Prinsens Jagtbitter var en stor en succes. Vennerne skulle smage før den første store julejagt, men flasken var tom, da den vendte tilbage til Prinsen. Så måtte Prinsen atter en tur til Mårslet og banke på...
"Det er en stor og spændende opgave, som vi er ikke så lidt stolte over at få," konstaterer Kryddermester Hans-Ole Kaae. "Vi er godt forberedt, og inden længe bliver jagtbitteren fremstillet. Svendborg Snaps er indkøbt, og vi har modnet essenser af de spændende urter fra Hjerl Hede, som udgør de væsentligste ingredienser - dog er der tilsat et lille smags-strejf fra Jelshøj-heksens bakke," afslører Kryddermesteren, der i øvrigt ikke er særlig meddelsom, hvad opskrifter angår:
"Laugets recepter er hemmelige – vi produktudvikler løbende, men holder kortene tæt ind til kroppen. Vi komponerer og producerer dramme, bjesker og bittere på bestilling til forskellige lejligheder, men netop denne ordre er speciel for os – og det er glædeligt, at den er blevet et pletskud, når jægerne trænger til en hjertestyrkning i den kolde efterårsluft," siger Hans-Ole Kaae.

link