Kirkespil i bevægelse -
31/5/2002

Kirkespillet "Legenden om de tre ringe", der har premiere 16. november, er ved at blive til virkelighed. 31 skuespillere (inklusiv et par statister) har meldt sig. De begynder at øve den 18. august. De første tre gange skal bruges til improvisationer og skuespillertræning, hvorefter rollerne bliver fordelt. Fordeling af roller er instruktørens, Birthe Niilonens, suveræne valg.
Der er blevet etableret en sygruppe på 11 kvinder, som skal mødes første gang torsdag den 15. august. Jette Scheldt er leder af denne gruppe. Else Marie Hulemose har velvilligt skillet et lokale til rådighed, hvor klipning, syning og planlægning i øvrigt kan finde sted. "Det er vi meget taknemmelig for, siger kirkespillets leder, sognepræst Hanne Davidsen.
Et forretningsudvalg under ledelse af Hanne Davidsen klarer de overordnede opgaver og mange praktiske ting løbende. Ligesom de kunstneriske og øvrige ledende kræfter udgør produktionsgruppen, der mødes efter behov. Det første møde har været holdt, og gruppen samles igen den 28. august.
Erfaringer fra sidste gang hjælper kirkespillet meget, mener Hanne Davidsen. "Og så er folk igen så umådelig åbne, interesserede og parate til at gå ind i projektet. Det er pragtfuldt. Jeg føler mig dybt priviligeret," siger sognepræsten.

link