Alu-indsamling en fiasko -
7/8/2002

Hvo intet vover, heller intet vinder. Men omvendt risikerer sats også at ende i fiasko.
Det har HalHuset fået med sin alu-indsamling. Den startede for et år siden. Siden har huset kunnet sende tre fyldte containere med mellem 60 og 80 kilo affald til det skrotfirma, som HalHuset samarbejder med.
Den første af disse var i orden. Den anden var der så meget blik i, at Mona Dybvad fik en regning for afhentningen. Hun lovede bod og bedring på byens vegne og fik løfte om, at regningen ville blive annuleret, hvis den næste container var i orden. Det var den ikke - selv om Mona Dybvad har haft et af TMG's fodboldhold til at gennemgå og eftersortere affaldet i container nr. 3.
Derfor bliver alu-containerne afhentet en af de nærmeste dage, oplyser Mona Dybvad.
Problemet er især øl- og sodavandsdåser. Nogle af disse er ren aluminium, andre har dele af aluminium og dele af blik, andre igen er af ren blik. Det er for svært at sortere ordentligt.
Problemet er ikke Mårsletterne, mener Mona Dybvad. Men de steder, hvor alu-indsamling fungerer, er det især ansat personale, der sorterer - fx på et lokalcenter, hvor personalet i køkkenet får alu-bakkerne med mad retur fra de ældre. Dvs ikke offentlige containere.
Et andet problem er, at de magneter, som har været hængt op til brug for alu-sorteringen, gentagne gange er blevet stjålet.

link