Byfesten kom godt fra start
16/8/2002

Man kunne frygte, at det gode vejr ville været et problem for byfesten - at folk ville søge til stranden i stedet for til banko, candlelight musik, hygge og motionscykelløb. Men som tingene tegner indtil nu, bliver frygten gjort til skamme. Byfesten er kommet smukt fra start - og med det program og det antal tilmeldinger, der ligger til aktiviteterne lørdag i Bomgårdshaven, er der næppe grund til at frygte, at situationen ændrer sig.
Torsdag aften deltog små 200 mennesker i det store familiebanko i skolens kantine. Det var langt flere, end arrangøren, TMG Fodbolds Venner, havde regnet med, så der var hverken bankoplader eller drikkevarer nok. "Men meget hyggeligt alligevel," konstaterede Kurt Kirkedal Laursen fra støtteforeningen. Se billederne fra arrangementet her.
Fredagens publikumstræffer var cykelklubbens motionscykelløb. 255 børn og voksne valgte at bruge den næsten vindstille aften på enten at cykle 15 eller 20 km ad en smuk rute omkring Ask og Tiset. Efterfølgende var der næsten en halv times præmieoverrækkelse foran HalHuset. Det samlede et stort publikum, så grunden var lagt under HalHusets musikarrangement med Michael Hamilton, der gik på scenen samtidig med, at mosekonens bryg lagde sig over fodboldbanerne. Se billeder fra aftenen her.
Blandt lørdagens store begivenheder er arrangementet i Bomgårdshaven. På forhånd er der givet tilsagn om 10 dyr på dyrskuet. Går det som sidste år, vil arrangementet anspore yderligere nogle børn til at løbe hjem og hente et kæledyr og udstille det med, når de ser, hvad der foregår.
Desuden har 33 på forhånd givet tilsagn om at stille op med kræmmerboder. Fra morgenstunden er der også mulighed for at få sig en kop kaffe, mens børnene lægger vejen om ad Kaj Christensens billedskole. Den kræver ikke tilmelding.
Dyrskuet skulle oprindelig have startet tidligere. Det blev udskudt, fordi RytmeXpressen lægger vejen forbi Bomgårdshaven kl. 10.15. Publikum skal selv være aktive i en sandsynligvis ret højlydt forestilling med koste, spander, tønder osv.
Lørdagen slutter med bybal i skolens kantine og musikcafé i HalHuset. Billetterne til byballet er ved at være udsolgt.
Søndag byder bl.a. på økologisk brunch i HalHuset - se mere om menu og priser her - samt petanque på banerne ved HalHuset. Sidst på formiddagen er der opvisning af springgymnastik på fodboldbanerne, og kl. 13 finder så Giber Å-marchen sted.
Byfesten slutter utradtionelt - med en Dario Fo-monolog i kirken. Læs mere på kirkens hjemmeside.