En åben skole -
3/3/2004

Lokalerne på Mårslet Skole bliver ikke kun brugt i dagtimerne, og mange andre end børnene lærer noget i de mange klasselokaler.
En opgørelse, som skolens ledelse har lavet, viser, at lokalerne i skoleåret 2003-2004 på hverdage er lånt ud 6.860 timer til faste brugere. Delt ud på 35 uger, det gennemsnitlige antal uger, der er gang i det indendørs fritidsliv, bliver skolens lokaler brugt af fritidsbrugere næsten 200 timer om ugen.
Hallen er den største magnet. Den er i år booket 2.500 timer. Gymnastiksalen i 1.500 timer - men musiklokalet følger også godt med 820 tmer på et år - små 25 timer om ugen. Af de faste lokaler er fysik-lokalet udlånt "mindst", men dog 3,5 time om ugen.
Ud over de 6.860 timer på hverdage er hallen lånt ud ca. 550 timer i weekender, og lærerværelset er i brug til et stort antal forældremøder.
De faste storbrugere er aftenskole, musikskole, TMG, fritidshjemmet, fritidsklubben, ungdomsskolen og Coma, som er et oldboyshold under TMG
Når opgørelsen ikke medtæller "små brugere" skyldes det især, at det er vanskeligt at låne skolens lokaler til enkeltstående arrangementer. At låne lokalerne er gratis, men det kræver, at man er en forening, og der
skal søges gennem Fritids- og kulturforvaltningen, da det ikke er skolen, der råder over lokalerne efter endt skoletid - ud over til eget brug. Alle ansøgningerne kommer derefter til høring på skolerne - som ikke plejer ikke at sige nej, hvis der er plads.

link