Egnsmuseum i Langballe
3/6/2004

21-årige Anne Marie Svendsen har etableret et nyt egnsmuseum i Langballe. Museet har som grundstamme en samling af genstande fra Dalgården i Langballe, udvidet med ting og samler, som familie og venner har samlet sammen, skriver Mårslet-Bladet i sit seneste nummer.
Anne Marie Svendsen er selv født på gården. Hun læser til landbrugstekniker og har sin unge alder til trods flere års lokalhistorisk interesse med i sin ballast. Således har hun været i bestyrelsen for i Mårslet Sogns Lokalhistoriske Forening, siden hun var 18 år.

Museet i Langballe hedder Langballe Egns- og Landbrugsmuseum og ligger på Langballevej 120. I et pigeværelse på gården er indrettet et køkken med en mængde gammelt køkkentøj, fade, kruykker og andet husgeråd.
I en udlænge er samlet en række redskaber til landbruget: Plove, kotøjr, maskiner med håndsving, tækkemandens værktøjer, højstredskaber samt et gammelt lokum.
I en anden udlænge er udstillet en samling af høtyve, leer, hakkelsesmaskiner, tærskeværker og bl.a. to traktorer fra 19050'erne.
Der er gratis adgang til museet.
(Kilde: Mårslet-Bladet juni 2004)