Tysklandsudveksling
6/9/2002

"Tyskerfest", Skagensudflugt og "grosses Vesper". Det er faste og anerkendte holdepunkter i den årlige udveksling mellem Mårslet Skole og det sydtyske gymnasium Winnenden. Udvekslingen indledes hvert år i maj, hvor de danske børn i 8. klasse tager til Tyskland. I september kommer de tyske unge på genbesøg hos deres danske venner, som i mellemtiden er opgraderet til 9. klasse. Genbesøget i denne omgang indledes på tirsdag. De tyske elever ankommer ved hallen kl. ca. 20.30. Hjemrejsen finder sted lørdag morgen ugen efter, d. 21. september, således at det 21. besøg fra Winnenden sammenlagt varer godt 10 døgn.

I forbindelse med udvekslingen arrangeres der en række aktiviteter for de unge.
Skagensudflugten, der indbefatter en tur omkring Råbjerg Mile, er således et fast indslag for både de danske og tyske elever. Den finder i år sted mandag d. 17. september.

Inden da har de unge haft mulighed for at lave en række aktiviteter sammen i et projektforløb. De unge tyske elever har også været en tur alene i Århus.
"Tyskerfesten" er den store forældre- og ungefest, der i denne omgang bliver afholdt fredag aften i den første udvekslingsuge.

"Grosses Vesper" er en standende kilde til munterhed. De danske unge udstyres i forbindelse med udvekslingen med en aktivitetsplan på tysk. Deri beder skolen om tre gange "GROSSES Vesper" - hvilket betyder "stor madpakke" med tryk på "stor". De sydtyske unge siges således at spise godt og skal udstyres passende både til hverdag og især på de tre lange rejse- og udflugtsdage.
En af disse ture går til Mandø og Esbjerg. Det er et arrangement alene for de unge tyske elever - og en af de få dage i hele forløbet, hvor de unge danskere har forholdsvis almindelig skolegang.
Til gengæld for det postyr og arbejde, udvekslingen medfører, klarer faget tysk sig godt på Mårslet Skole, hvor det på mange andre skoler fører en hensygnende tilværelse.

Eleverne fra Mårslet Skole får også karakterer over gennemsnittet i tysk.