Byggeudstilling forlænges
23/9/2002

Byggeudstillingen Byg & Bo på Hørretløkken forlænges sandsynligvis til 1. marts næste år. Udstillingsperioden var oprindelig planlagt til at gå fra påsken til 1. november, og de syv udstillingshuse ville blive solgt til overtagelse 1. november. Men det er så stor en fordel for byggefirmaerne at ligge sammen og kunne annoncere og tiltrække kunder sammen, at udstillingsperioden formentlig forlænges frem til 1.marts og de huse, der er solgt, bliver også først beboet i foråret.
Det oplyser udstillingens koordinator, Harry Lockhardt fra Nybolig i Højbjerg.
Udstillingen har været en succes både vurderet som antal af besøgende og som antal af besøgende, der går med byggetanker og -ønsker. Udstillingen har således trukket gæster til fra hele Jylland, men også fra Fyn og Sjælland samt enkelte svenskere.
"Det er i dag billigere at bygge nyt end at overtage et brugt hus og sætte det op i stand, så det svarer til et nyt hus. Og så er det jo klart, at folk hellere vil bygge nyt," siger Harry Lockhardt.
"Billigere" er ikke det samme som "billigt". Udstillingshusene bliver således solgt for mellem 2 og 2,5 mio. kr.
Harry Lockhardt har været glad for at have udstillingen med til Mårslet også glad for sit samarbejde med idrætsforeningen TMG, som har assisteret ved nogle lejligheder og ville gerne gentage udstillingen her. Men det vil tage mange år, vurderer han. Den afdeling i kommunen, der sælger jord, vil således godt udstykke mere jord men der er sagt stop for hele Århus Syd af hensyn til især skolesistuationen. Det gælder et bælte fra Stautrup over Kolt-Hasselager til Malling.
En del af de folk, der flytter op på Hørretløkken, medbringer nu ikke nye børn til skolen. Det forlyder således i byen og bekræftes af Harry Lockhardt at mange af nybyggerne på området er folk, der i forvejen bor i byen. Først der deres "gamle" huse gensælges, bliver der mulighed for en netto tilflytning evt. af børnefamilier.

link