Mårslet på vej
20/6/2004

De to grupper, der i foråret blev dannet efter "borgermødet om trafik" er nu godt igang. Det sidder en god håndfuld gode mennesker i hver, og også en god energi.

Kampagne
Den ene gruppe har fokus på kampagner for at få trafikanternes til at ændre adfærd. Der er flere tiltag i støbeskeen:
I forbindelse med skolestart planlægges nogle aktiviteter, som sammen med skolen og Dansk cyklistforbund sætter fokus på at få børn til at få den portion god motion, der er knyttet til selv at transportere sig til skole.
Senere på året vil der komme andre tiltag - alle for at nedbringe såvel hastighed som trafiktæthed.

Trafikudvikling
Den anden gruppe har fokus på de fysiske forhold.
På "kort sigt" arbejdes der på planer om at nedsætte hastigheden på Mårslets veje ved at ændre det visuelle indtryk, bilisterne får, når de kører gennem byen. Men der er mange forhold, der samtidig skal være i orden - samtidig: Æstetik, trafiksikkerhed, støj, politi, økonomi.
Men der arbejdes på med krum hals - og undervejs har vi fat i myndighederne, for ikke at ende med noget, der ikke kan gennemføres.

På længere sigt må vi jo have nogle flere veje at køre på - alene af den gode grund, at vi bliver rigtig mange flere i byen. Det bliver nok en sejere omgang. Dels er det meget større summer, vi snakker om, dels har det indflydelse på andre lokalsamfund, som vi passende kunne samarbejde med.

Der vil selvfølgelig ikke blive "slået søm" i nogen plan, uden at den bliver fremlagt i det offentlige rum. Lige nu sonderes terrain. så vi kan komme med realistiske og fremadrettede forslag.

Plads til flere
Skulle du have lyst til at deltage, så er der plads til flere i grupperne. Jeg formidler gerne kontakten. Jeg sidder med på "en lytter" i begge grupper, dels for at danne forbindelse til Trafik- og byplanudvalget/FU, dels for at koordinere arbejdet i de to grupper, hvor der kunne være gavn af det.

Kurt Søe

email