Hvid og grøn messehagel
29/6/2004

Menighedsrådet i Mårslet vil gerne have mulighed for at gøre gudstjenesten mere festlig. Til det formål er der nu sat et arbejde i gang for at skaffe penge til to messehagler. Det er kåber, som præsten bærer over messeskjorten ved altertjenesten og ved andre festlige lejligheder.
Der er fire messehagler knyttet til kirkeåret, og hver af disse har sin egen farve. Den hvide eller gyldne er især knyttet til jul og påske, den røde primært til pinsen, den grønne til den lange vækstperiode mellem juni og december og den violette hovedsagelig til advent og faste.
Messehagler er en dyr affære, og derfor er foreløbig kun den hvide og den grønne sat i gang. De skal syes af håndvævet silke, hvorpå der skal broderes med uldtråd. Motiverne er endnu ikke besluttet.
Kun ét problem resterer: Menighedsrådet har ganske vist været med til at bakke projektet op, men det kan ikke finansieres over den almindelige drift. Derfor iværksættes der en indsamling af ekstraordinære midler. Sognepræst Hanne Davidsen kan kontaktes.
Se mere om messehaglerne under "nyhederne" 24. februar 2004.