Alle børn skal cykle
30/6/2004

To dages tur med hele klassen til et feriecenter. Det er hovedpræmien i en landsdækkende cykel-i-skole-konkurrence, som skolebestyrelsen ved Mårslet Skole opfordrer klasserne til at melde sig til. Skolebestyrelsen samarbejder desuden med den trafikgruppe under Fællesrådet, som arbejder på generelt at bedre trafikkulturen og højne trafiksikkerheden i Mårslet.
ABC - Alle Børn Cykler - er et initiativ under Dansk Cyklist Forbund. Arrangementet afvikles 6.-17. september og går i al sin enkelhed ud på, at så mange børn som muligt skal cykle i skole så mange som muligt af de 14 dage, konkurrencen varer. På hjemmesiden link er der en "spørgsmål-og-svar"-rubrik, hvor børn og forældre fx kan læse, hvad man gør, hvis man er for lille til at cykle i skole eller for lille til at cykle alene. Og hvis man har for langt i skole til at cykle.
De lærere, der melder deres klasser til konkurrencen, får yderligere materiale sendt ud, når arrangementet nærmer sig.
Skolebestyrelsen ved Mårslet Skole har før afviklet tilsvarende arrangementer - med størst succes netop det år, hvor der var mulighed for at vinde præmier.
Ud over et feriecenter-ophold for én vinderklasse er der på præmielisten to x 4.000 kr. til to klassefester for de klasser, der bliver nr. to og tre i konkurrencen, samt 20 x biografbilletter til hele klassen til de næste 20 pladser.

link