Det betaler sig at gå eller cykle
12/8/2004

En lille lykkelig historie om en anden måde at få børn til at gå & cykle i skole... og om at Mårslet har valgt den positive vinkel på at at lokke børnene ud af bilerne og i skole pr. gå-ben eller cykel.
I Mårslet har Fællesrådets trafikudvalg og skolebestyrelsen sammen taget initiativ til en skolestartskampagne, hvortil Mårslet Skoles Venner også bidrager med økonomi.
Ud over plancher ved alle indfaldsveje over temaet "Herfra tager det 12 minutter at gå og 5 minutter at cykle i skole" er der i forbindelse med skolestart sendt breve rundt til alle børn i 0.-4. årgang. Børnene har desuden fået et lamineret kort, hvor der på den ene side er et billede af skolen, og på den anden side er et "alle børnene"-rim over emnet 'gå og cykle i skole'.
I informationen til forældrene har hjemmene fået at vide, at de børn, der bærer disse kort synligt, i uge 33 og 34 har mulighed for på vej til skole at møde en voksen, der går og deler gavekort ud til Malling Bio.

Det medfører meget brede smil hos børnene, lyder erfaringen fra de første dage.

De voksne, der går og deler gavekort ud, vil være at træffe ved indgangene til skolen både fredag morgen i uge 33 og på nogle af hverdagene i uge 34.
Ud over dette initiativ deltager et stort antal klasser på skolen i september i den nationale trafikkampagne ABC - Alle Børn Cykler.