Mårslet Skole topper
30/1/2003

Mårslet Skole ligger i top, når man sammenligner elevernes karakterer ved afgangseksamen på de århusianske folkeskoler i juni 2002.
Det fremgår af en statistik, som søndag blev offentliggjort i JP Århus.
På Mårslet Skole kom eleverne ud med et gennemsnit på 8,615.
Nr. to skole på listen er Skåde Skole, som kom ud med et gennemsnit på 8,584.
De byer, Mårslet i øvrigt plejer at sammenligne sig med, har fået følgende resultater:

Malling Skole: 8,518
Beder Skole: 8,424
Kragelundsskolen (Højbjerg): 8,352
Tranbjerg Skole: 8,227
Solbjergskolen: 8,171
Grønløkkeskolen: 7,877

Mårslet bliver i Århus kun slået af privatskolen Interskolen- i øvrigt den skole i landet, der sluttede med det højeste gennemsnit. Interskolens gennemsnit ved eksamen 2002 var på 9,273. Nr. to skole på listen med privatskoler er den katolske Sct. Knuds Skole. Den sluttede med et gennemsnit på 8,472.

Kurt Iversen, Mårslet Skoles souschef, er naturligvis tilfreds med, at hans skole ligger i top. Men der er mange problemer i undersøgelsen, påpeger han.
"Mange af de kompetencer, vi arbejder med at udvikle, kan ikke måles på denne måde.
Det er heller ikke objektivt, når man måler en skole i Mårslet med en skole fx i Gjellerup, hvor den brede kreds af elever måske har nogle andre forudsætninger fx i faget dansk.
Endelig betyder det meget, om man har fire eller 20 elever til eksamen.
Som skolefolk har vi svært ved at se, hvad man kan bruge det til. Men det kan da godt være, at folk udefra vil se og vurdere, at Mårslet Skole har en fagligt høj standard, og at de fx vil vælge 10. klasse her på skolen af den årsag."

Hans synspunkt svarer ret præcist til, hvad skolefolk både fra Danmarks Lærerforening og en lang række andre skoler giver udtryk for i søndagens avis. Jens Nygaard, skoledirektør i Århus Kommune, citeres tilsvarende for, at en folkeskoles opgave er at være skole for de børn, der bor i området, og at karakterer derfor ikke nødvendigvis siger noget om, hvordan den enkelte skole løser sin opgave.