Til Testrup fra Langtbortistan -
5/9/2004

Folkloregruppen GIYOH fra Uzbekistan giver en musik- og danseforestilling på Testrup Højskole fredag den 10. september kl. 20.00.
Giyoh forbinder det traditionelle med det moderne og vil gennem musik og dans vise traditioner og skikke fra Uzbekistan. De spiller både på både klassiske instrumenter som doyra, dovul, tavlak, og på moderne som el-guitar og synthesizer. Musikken har sine egne rødder, men man kan høre påvirkninger fra alle verdenshjørner ( Kina, Indien, Rusland og Arabien)

Gruppen, der har eksisteret i 25 år under ledelse af Nishon Atamuradov, har turneret i både Europa og USA. Den kommer fra Bukhara i Uzbekistan.
Uzbekistan er 10 gange større end Danmark og har 25 mio. indbyggere. Det ligger omgivet af de andre Stan'er: Afghanistan, Turkmenistan, Kasakhstan, Tajikistan og Kirgisistan. Bukhara er på størrelse med Århus. Grundlagt for mere end 2500 år siden var Bukhara sammen med Samarkand kulturelle, uddannelses- og handelsmæssige knudepunkter på Silkevejen til Kina. Bukhara var et selvstændigt emirat indtil Rusland efter 200 års forsøg endeligt erobrede den i 1868. Emiratet blev opløst i 1920 og blev en del af Sovjetunionen og Uzbekistan er i dag en selvstændig republik.

I forbindelse med forestillingen vil der være en salgsudstilling af kunsthåndværk, små musikinstrumenter, keramik, tekstil og smykker.
Entréen på 30 kr. dækker også et kaffebord.
(Læs evt. mere om gruppen i Kalenderen, hvor der også er et link til GIYOH's hjemmeside, ved at klikke på det understregede 'link').

link