Offentligt, hurtigt og gratis internet
26/2/2003

HalHuset har nu med hjælp fra Fællesrådet og væreby/leveby stillet en hurtig internet-computer op til helt fri afbenyttelse.
Computeren er ny med en tilpas stor harddisk, et godt grafikkort, dvd-rom og en god skærm. Den er koblet til en ADSL-forbindelse, som giver meget hurtigt internet.

Det betyder, at computeren fx kan bruges til at gå nettet, så man kan tjekke dagens fodboldresultater, som "triller ind" på Infosport.dk meget hurtigt efter de lokale kampe.

Computeren er også henvendt til dem, der ikke har internet hjemme, og som gerne vil følge med i de lokale begivenheder og aktiviteter via Mårslet-nettet.

Der må ikke installeres yderligere programmer på den nye computer, men computeren kan godt bruges til at afspille DVD-film (så skal man bare medbringe hovedtelefoner til lyden) - og den kan spille spil både online og fra CD. De sidste to ting vil formentlig først og fremmest tiltale HalHusets unge brugere.
På sigt er det meningen, at man skal kunne koble flere computere på samtidig og dele husets ADSL. Fx at man kan medbringe en bærbar computer og plotte den i et af stikkene og gå på internet på den måde.
Det kan man ikke endnu - det kræver en router. Den ventes at følge senere.

Computeren er betalt af Fællesrådet via væreby/leveby, og den er tænkt som "aktivitetsskabende" element i HalHuset. Målgruppen er således både de unge, deres forældre og byens ældre.

Praktiske oplysninger vedr. den nye computer vil blive udarbejdet af en af deltagerne i webgruppen (som har bistået TMG og HalHuset med at få den nye computer købt ind og i gang) - og vil ligge ved siden af computeren.
Mens webgruppen har været dybt involveret i selve computerens indmad og spcecifikationer, har TMG selv taget sig af tyverisikring og kabling af huset.

Computeren står i øvrigt på et hæve-sænkebord, så både små og store kan komme til.