Er dit barn klar til fremtiden?
28/2/2003

Er dit barn klar til fremtiden? Og er skolen klar til at give dit barn en spændende fremtid?
Sådan lyder overskriften på skolebestyrelsens årsmøde med skolens øvrige forældrekreds. Mødet finder sted 11. marts, men der er netop sendt invitation ud med tilmelding allerede 4. marts.
Mødet har to hovedtemaer. Det ene er skolebestyrelsens beretning, det andet er en debat om den aktuelle udvikling på skolen.
Mårslet Skole har taget hul på fremtiden. Det er sket med de selvstyrende team, som skolen har fået fra i år. "Men det er kun begyndelsen," hedder det i invitationen.
"I fremtidens skole bevæger vi os væk fra et-tallernes tyranni. Et fag, en time, en klasse, en lærer, et ugeskema. Hen imod det levende skoleskema, undervisning på tværs af fag og alder, forløb i stedet for fast skoleskema, lejrskoleophold som en del af undervisningen - osv."
"Fleksibilitet bliver et nøgleord i fremtidens skole. Er det for eksempel rimeligt, at skoleskemaet kan ændres med en uges varsel, så det kan være vanskeligt for en elev at deltage i fx klavespil hver mandag kl. 14?"

I årsberetningen vil skolebestyrelsens formand, Erling Sørensen, i lyset af den aktuelle udfordring, som de nye lokalplaner for byen udgør, kort komme ind på, hvilke udfordringer, det nuværende faldende elevtal giver skolen - og hvilke muligheder og udfordringer, et stigende antal børn vil give.

Årsmødet med forældrene har traditionelt været henvendt til klasseforældrerepræsentanterne, men for et par år siden blev møderne åbnet, så det nu er hele forældrekredsen, der er indbudt.

link