Skandinavisk samtidslitteratur
28/9/2004

Testrup Højskole, Forlaget Arena og Litteraturen på Scenen er gået sammen om at arrangere et seminar om skandinavisk litteratur med deltagelse af unge forfattere og kritikere fra Sverige, Norge og Danmark. Arrangementet, der
fokuserer på samtidslitteratur, løber af stabelen i weekenden d. 1.-3. oktober.
Seminaret falder overordnet i to dele: to store oplæsningsarrangementer i Århus og fire forfatterworkshops samt en paneldiskussion med de respektive landes kritikere på Testrup Højskole.
Hvilken litteratur skrives der nu i Norge, Sverige og Danmark? Hvorfra henter den sin inspiration og sine temaer? Via præsentationer og oplæsning, diskussion og kritiske læsninger vil seminaret forsøge at tage temperaturen på samtidslitterære strømninger i Skandinavien. Det vil åbne for dialog og etablere kontakt og fremtidigt samarbejde på tværs af landene. Og det vil dermed skabe mulighed for, at unge skandinaviske
forfattere og kritikere kan mødes og lære hinanden (bedre) at kende.

Weekenden begynder fredag aften i Århus med oplæsning på Entréscenen ved de svenske og norske forfattere. Lørdag formiddag rykker seminaret til Testrup, hvor forfatterne fra de respektive lande vil deltage i fire workshops. Hver forfatter vil blive bedt om at holde et kort oplæg, herefter er der diskussion med tilhørerne.
Lørdag eftermiddag er der en paneldiskussion med de deltagende kritikere, som vil give bud på tendenser
og retninger i deres hjemlandes samtidslitteratur.
Weekenden slutter søndag eftermiddag på Musikcafeen
i Århus, hvor seminarets danske forfattere læser op. Alle seminarets arrangementer vil være åbne for offentligheden.

Fra Danmark deltager redaktør og anmelder Tue Andersen Nexø, forfatter og lærer Mette Moestrup, forfatter og lærer Pablo Henrik Llambías, forfatter, forfatter Lars Frost, samt forfatter og redaktør Lars Skinnebach.
Fra Sverige og Norge deltager ligeledes en række forfattere og kritikere.

Yderligere information på vedhæftede mail.

email