Webmaster blev
8/6/2003

Birthe Jørgensen, som i det daglige står for de fleste nyheder her på byens hjemmeside (dog ikke denne), blev lørdag formiddag kåret som Årets Mårslet-Borger 2003.

Ivan Dybvad fra priskomitéen begrundede valget med, at Birthe Jørgensen var én af de drivende kræfter bag oprettelsen af maarslet.net, og da hjemmesiden blev en realitet, påtog hun sig et stort ansvar for indholdet.

"Det er en stor arbejdsbyrde at samle og præsentere de mange ting, der foregår i Mårslet, og uden Birthes daglige anstrengelser ville vi ikke have den succesrige og helt usædvanligt velbesøgte hjemmeside, vi har i dag. Hun redigerer nyhedssiden så præcist og punktlig som et dagblad," sagde Ivan Dybvad.

Han fremhævede også prismodtagerens indsats i bl.a. skolebestyrelsen, hvor hun i et par år var formand, og i fællesrådets visionsudvalg, og han roste Birthe Jørgensen for måden, hun udfører sit frivillige arbejde på.

"Hun er konkret, nøgtern, kritisk, reflekterende og præget af sund fornuft," hed det i begrundelsen.

Prisen er stiftet af Nordea og gives til en person, som har gjort sig gældende med en aktiv, ulønnet indsats for byen. Årets Mårslet-borger vælges af en komité, som består af de seneste to års prismodtagere og den stedlige filialchef.

Ivan Dybvad fortalte, at byens borgere i år havde indstillet syv kandidater, som alle har udført et kæmpe arbejde for Mårslet, og han spåede, at flere af dem vil være blandt de kommende modtagere.

De tidligere prismodtagere er:
1982 - Ellen Nørlem (Hyggeklubben og Egnsarkiv)
1983 - John Quvang Knudsen (Fællesråd)
1984 - Hans Møller (Lokalhistorie)
1985 - Finn Boje Hansen ("Radio 8320 Mårslet" og koncerter)
1986 - Karen Backer (spejderarbejdet)
1987 - Erik Kjær Nielsen (blad og skolenævn)
1988 - Edvard Borgbjerg (sognehus, egnsarkiv og lokalhistorisk forening)
1989 - Frank Olesen (Mårslet Frimærke og Møntklub og Testrup-Mårslet By- og Markorkester)

2000 - Finn Smerup (Fællesråd)
2001 - Ivan Dybvad (HalHus / TMG)
2002 - Else Marie Hulemose (Fællesrådets Miljøudvalg og Naturpatruljer)
2003 -