Breve fra den store verden -
16/7/2003

Selv om Mårslet-nettet arbejder med en forholdsvis afgrænset geografi - postdistriktet 8320 - så bliver vi også læst ude i den store verden. Og ind imellem dumper der hilsner ind fra disse læsere.
"Hejsa.
Jeg har tit kigget på jeres hjemmeside," hedder det for eksempel i det seneste brev, som Mårslet-nettets webmaster har fået fra en læser i Horsens. Hun har en søster på Langballevænget og skriver, at "det er dejligt at se en så lille by, hvor alle hjælpes ad med de ting, der skal til for at gøre byen til et godt levested!
Det skal i lige roses for."
På området vegne - tak for rosen.

En anden læser sidder i Melby på Sjælland. Han er vokset op i Mårslet, kender flere af dem, der er vokset op og stadig bor i området, og følger med både på skolens hjemmeside og på Mårslet-nettet. Den første mail fra denne læser kom nogenlunde samtidig med det lokalhistoriske foredrag i foreningen "Liv i HalHuset", og i den forbindelse sendte webmaster nogle af billederne fra foredraget over til læseren på Sjælland. Det resulterede blandt andet i følgende lille beretning fra det gamle mejeri:
"Thøgersen var en meget rar mand. Mine søskende og jeg hentede mælk i en lille mælkejunge hos ham. Når vi skulle have ost, tog han os med ind i det store lager af store oste og så smagte vi på flere egnede oste, inden vi bestemte os. Det var en fin behandling af børn. Vi havde en stor spånkurv med og var den meget tung, bar han den ned i trækvognen for os - det gjorde brugsuddeleren også, når vi handlede i brugsen."
Det var tider.

En tredje læser følger med fra Esbjerg. Han har familie på en gård på Langballevej og er lokalhistorisk interesseret. Han har læst "oversættelserne" af nogle gamle kirkebøger, der blev sat fokus på under væreby-leveby-projektet (og som kan findes under menu-punktet "om 8320" i venstre spalte), og har benyttet dette materiale til at efterprøve nogle optegnelser, han har fået af den tidligere præst i Mårslet.
"Hvis I er interesserede, er det formentlig i orden, at jeg udleverer en kopi af det materiale, som provsten har udarbejdet," skriver læseren, og videre, at "skulle der være personer, som er interesseret i mine (foreløbige) oplysninger om slægten i Langballe, kan de få en kopi af materialet. Det er edb-behandlet i programmet (Win-Fam)".

Tak for henvendelserne - indholdet er hermed bragt videre.