Nu skal sti-folder prøves af -
12/8/2003

Pressemeddelelse:
Guidet stitur lørdag d. 16. august kl. 14 til ca. 17.
Så skal vi ud at gå på stierne. Kortet, som viser stierne omkring Beder og Malling, er nu på gaden og bliver indviet med en rundvisning i Vilhelmsborg park og en travetur på stierne. Kortet er blevet til i et samarbejde mellem Fællesrådet for Beder-Malling-Ajstrup, Grøn Guide Århus Syd og Naturforvaltningen i Århus Kommune, og Fællesrådet er her ved indvielsen af stikortet vært for en øl/sodavand.

Vi mødes i parken ved Vilhelmsborg og hører om, hvordan stikortet er blevet til, og hvad vi kan gøre for at bevare et godt net af stier. Henning Loft fra Naturforvaltningen fortæller og viser rundt i parken og derefter går turen af stierne gennem Vilhelmsborg skov til Fulden, videre ad Ballevej og til Beder af den gamle skole/kirkesti (Seldrup skole). Derfra følger vi stisystemet på nordsiden af Beder by tilbage til Vilhelmsborg skoven. Hele turen rundt vil der blive fortalt natur- og kulturhistorie, som vi møder undervejs. På turen går vi også på nogle af de mindre benyttede stier, som ikke alle steder er velegnede til f.eks. barnevogne og klapvogne. Har man brug for at medbringe den slags, vil man ved hjælp af små omveje kunne følge turen.

Stifolderen med kort og beskrivelse af lokaliteter i området var færdig allerede i maj/juni, hvor der blev lavet et mindre oplag i et printet format. Det viste sig meget hurtigt, at der var en vældig efterspørgsel på kortet, derfor er der nu lavet et større oplag.

v. Birte Buhl
Grøn Guide Århus Syd

email