Ny vejadgang
19/8/2003

Det lille indelukke bag den gamle "præstegård" på Hørretvej ser nu ud til at få en bedre vejadgang end først planlagt.
I slutningen af maj omtalte vi på webben, at Vejkontoret, stillet over for to halvdårlige muligheder for at skaffe vejadgang, havde skåret igennem og anbefalet, at det lille indelukke bag præstegården skulle have vejadgang via Hørretvej - i praksis via adgangsvejen til netop den ejendom, hvorfra jorden udstykkes. Det er gårdejer Levring Christensens ejendom.
Nu er der en ny løsning på vej med vejadgang via Hørretvej 31.
Det indelukkede areal - se et kort på vedhæftede link - er på 5.000 kvm, og det er i kommuneplanen udlagt til boligformål.
Det "hører sammen med" Præstegårdsvej, men blev ikke udstykket med, da Præstegårdsvej i øvrigt blev bebygget i 1960'erne. Dengang blev der sikret en stiadagang til området fra Præstegårdsvej. Men denne stiadadgang er ikke bred nok til en vej, og derfor "faldt" denne som adgangsvej til den nye udstykning.

En af initiativtagerne til byggeprojektet på det lille areal er ejeren af Hørretvej 31, og det er altså ham, der nu ønsker at stille jord til rådighed, så vejen til arealet kan komme ud til Hørretvej lidt længere væk fra banen - ét af de stridspunkter, der har været i fokus lokalt.
Et andet stridspunkt har været, at jorden til vejadgang i det oprindelige forslag ville skulle eksproprieres.

Byggeprojektet på området handler om træhuse, og der kan ligge 6-8 huse på området.

(Kortet er gengivet med tilladelse fra kommunens informatik-afdeling)

link