Teater i kirken -
10/9/2003

Søndag den 14. september kl. 19.30 opfører teatertruppen Den Danske Skueplads med Søren Elung Jensen i spidsen to enaktere af Kaj Munk: "De Herrer Dommere" og "Før Cannae" . Musikken er komponeret af Fuzzy. De to stykker varer i alt ca. 1 time og 15 minutter. Efter forestillingen er der kaffe og debat i sognehuset, hvor man også får mulighed for at møde skuespillerne. Entre: 50 kr. inkl. kaffe.
"De Herrer Dommere" er et baggrundsdrama for det store langfredagsdrama som Kajfas i stykket benævner "en banal sag mod en håndværker fra Galilæa, der udgav sig for at være Messias". I stykker medvirker Annas (ypperstepræst), Kajfas (ypperstepræst) og Ester (datter af Annas, gift med Kajfas).
"Før Cannae" handler om to meget forskellige hærførere: Fabius kaldet "nøleren" var romersk diktator, i stykket fremstillet som den humanistiske personlighed og så Hannibal, den karthagiske hærfører, der karakteriseres som den kyniske hærfører. Hannibal sejrer endeligt over Rom ved slaget ved Cannae 216. Væsentlig er Fabius' udgangsreplik til Hannibal: "Jeg kondolerer dig med sejren i morgen."
Hvad med krigene i dag? Findes der en humanistisk krig? Kan man legitimere krig?

Højaktuelt tema, desværre.

(Hanne Davidsen, sognepræst)

link