Lægehus i cyberspace -
10/12/2004

Lægehuset Mårslet har taget et stort skridt ind i en moderne verden. Lægehuset har fået egen hjemmeside, hvor man både kan se åbningstider, møde de tre læger og de to sekretærer og - nok så vigtigt - bestille tid, bestille medicin og indgå i en slags e-mail konsultation med sin læge.
Man skal oprettes som bruger af systemet for at få adgang til de udvidede funktioner.
Se hjemmesiden på link

Lægehuset har gerne villet på nettet et stykke tid og udnytte mulighederne for denne type kommunikation med brugerne - bl.a. for at gøre det nemmere at komme i kontakt med lægen end den telefonkø, der er mellem 8 og 9 om morgenen.
Muligheden for e-mail konsultationen kom også på overenskomsten i 2003.
Lægehuset har imidlertid ventet på, at ekstra edb kunne integreres i husets øvrige edb, så det ikke ville give øget arbejde, der ikke samtidig indeholdt kerneydelsen.
Det andet hovedkrav handlede om dokumentation.
Sikkerheden i det nye system svarer til sikkerheden i bankernes systemer.
Det er ikke et krav fra myndighederne, at lægerne går så vidt, som de gør nu. Det eneste, man kræver fra officielt hold, er at alle landets praktiserende læger har edb i deres praksis ved udgangen af 2005. I 2003 havde 10% ikke edb.
Foreløbig er det ganske få lægehuse, der er gået så langt som Mårslet. Lægehuset i Mårslet er det eneste i Århus Syd, der har egen hjemmeside. I Skanderborg er der et enkelt.

link