Flashfest måtte lukke -
17/2/2005

Som det normalt hører sig til den første fredag i måneden, afholdte undertegnede og diverse andre medarbejdere i ungdomsklubben, Flash, fest forrige fredag, den 4. februar..

Festen startede stille og roligt uden problemer men også uden så mange mennesker den første times tid. Omkring 22-tiden kom det store ryk ind, og stigningen i antal besøgende gjorde at der hurtigt herefter opstod det første tumulter. En lille gruppe fyre kom op at skændes. Efter sigende pga. uoverensstemmelser og fornærmelser på et tidligere tidspunkt, en anden dag. Vi fik dog hurtigt parterne skilt ad, fik problemerne bearbejdet og der kom ro på festen igen, og derfor så andre og jeg ingen grund til at lukke festen utidigt.

Som aftenen skred frem, begyndte balladen dog at ulme under overfladen og den blev mere intens. Så snart der var optakt til slagsmål, skred personalet ind og skilte parterne ad, men pga. at der ingen deciderede konfrontationer var, kunne vi ikke smide nogle ud. Vi vidste simpelthen ikke præcist hvem, der stod for balladen.

Kort før midnat eskalerede problemerne så og det endte med at en elev fra Beder "tændte af" inden vi fik stoppet balladen. Denne dreng fra Beder tog vi efterfølgende straks fat i, fik ham talt til fornuft, men bortviste ham også.

Dog viste det sig at dette ikke var enden på balladen. Folk fra såvel Mårslet som Solbjerg (omkring 10-15) fulgte efter den unge mand og en ansat i Flash, eftersom der skulle gøres gengæld. Det forhindrede vi og de kom ikke i karambolage.

Men herefter mistede vi, personalet i Flash, kontrollen over festen og så ingen anden udvej end at lukke festen. Denne beslutning blev bakket om af Ungdomsskolelederen fra Solbjerg/Mårslet, Kaj Pedersen, som også var til stede.

Festen blev lukket kl. 23.50, men folk var først væk fra området over en time senere. Fyren fra Beder var nødt til at blive kørt hjem, da vi frygtede at folk ellers ville komme efter ham. Andre følte pludselig også at de havde nogle udeståender som skulle klares; klares ved slåskamp!

Generelt herskede der en meget hadsk stemning hele aftenen. Som ansatte opfattede vi det, som om visse unge kun kom for at opildne/fremprovokere ballade eller direkte deltage i evt. slagsmål.

Dette foruroliger os meget, for de der deltager i festen, har alle været gennem nøje kontrol. Da folk ankom til festen blev de checket af dørmændene og endvidere af folk i indgangen, hvis vi ikke kendte dem i forvejen.

Vi finder det totalt uacceptabelt at unge mennesker i 8. og 9. klasse fra Beder, Solbjerg og Mårslet kommer til fest med det for øje, at de skal være destruktive. Ikke alene ødelægger de en ellers god fest for hovedparten af deltagerne, men de udviser også en utilgivelig attitude. Som 14-15-årig ejer man ikke hele verdenen og skal f.eks. ikke kalde piger for kællinger.
Undertegnede har i samråd med resten af klubmedarbejderne, Kaj Pedersen og Thomas Gerstrøm (kontaktlærer for ungdomsskolen på Mårslet Skole), valgt at lave dette indlæg på Mårslet-nettet, da vi gerne ser at den opførsel som blev udvist forrige fredag, bliver diskuteret over middagsbordet.

Vi håber derfor, I støtter op om dette forslag og snakker tingene igennem med jeres børn. Festerne i Flash har gennem de seneste år været skånet for ballade, og vi har som medarbejdere altid været utrolig glade for festerne, da de plejer at foregå godt. Men efter at vi har erfaret mere og mere vold gennem de sidste par fester, ønsker vi at gøre jer opmærksomme på det stigende problem, for vi ønsker ikke tilstande som i Beder, hvor man er nødt til at hyre professionelle vagter til festerne.

OBS! Vi er udmærket godt klar over at det kun er et fåtal af de fremmødte som laver denne ballade. Vi søger derfor ikke at stille den generelle 8., 9. og 10. klasses elev i dårligt lys, men alle parter må have et ønske om at stoppe det her!

På vegne af medarbejderne i Flash.

Anders Rasmussen,
Klubleder i Flash
Tlf.: 4031 2436

email