Barndommen der blev væk
28/2/2005

Engang var børn til de var 13 år, i dag er barndommen forbi inden de fylder 10. Legetøjet er afløst af computere, tjekket tøj, tv, stereoanlæg og drømme om at blive kendt. Barndommen der blev væk, kalder ungdomsskoleinspektør John Madsen tidens børneliv. Det vil han holde et foredrag om torsdag 3. marts kl.19 i kantinen på Mårslet Skole.
"Kan vi bevare barndommen?", spørger han og svarer selv "Nej desværre ikke". Sådan må han konkludere, når han ser hvordan vore børns barndom bliver mindre og mindre. Børnene eller snarere de unge mellem 9 og 13 år, som lever i tidsrummet mellem barndom og voksenliv, kalder han The Betweenagers.
"Hvorfor lader vi os presse til at minimere den barndom, som betyder alt for et menneskes opvækst?", spørger John Madsen. Han spørger også hvordan det viser sig i deres børne- og ungdomsliv at de alt for tidligt presses til at være voksne. Løsninger har han også et par stykker af.
Foredraget er arrangeret af Mårslet Skoles Venner i samarbejde med Fritidsklubben, Fritidshjemmet og skolebestyrelsen som et indslag i skolebestyrelsens årlige åbne møde.
(steen bille)

email