Hanne Torp blev Mårslet-Borger
14/5/2005

Hanne Torp, formand for brugerrådet på Lokalcenter Kildevang, blev lørdag formiddag kåret som årets Mårslet-Borger
Det skete ved det traditionsrige pinselørdags-arrangement på butikstorvet, hvor brugsen og bageren sørger for rundstykker, kaffe og en gl. dansk, Ole Nørskov og Jan Kolling sørger for musikken, og Nordea uddeler prisen.

Overrækkelsestalen blev holdt af Birthe Jørgensen, selv tidligere Mårslet-borger. Det hed:

"Mange af de ting, vi opfatter som selvfølgelige kvaliteter i en by som vores, bliver drevet af frivillige.
Det kan vi ikke gå og klappe hinanden på skuldrene for hver dag.
Men én gang om året kan vi festligholde det frivillige arbejde. Med en kontant sum, en buket blomster og en vandrepokal gør Nordea det muligt at kippe med flaget for de mennesker, uden hvem ting bare ikke ville fungere.
Det skal vi lige huske at sige tak til Nordea for.

Der er rigtig meget frivilligt arbejde at hæfte sig ved i en by som vores. Og der er mange mennesker, som det ville være umådelig dejligt at give prisen.
Vi har en stor idrætsforening, som trækker på en hel hær af frivillige. Skolen trækker på næsten de samme mennesker. Der er spejderne, der er det lokalhistoriske arbejde og hele miljøarbejdet, som byen er blevet kendt for. Der er grundejerforeninger, klubber af alle slags, skak, blad, web, og både et sti- og et juletræslaug. Dem i Fællesrådet lægger mange timer i det, og det er vist ikke altid lige sjovt. Der er kirken, som har mange frivillige. For eksempel er der en stak mennesker, som hver dag åbner og låser til kirken, så den kan være åben for publikum. En lille ting, men en stor service.
Og så er der Kildevang, hvortil årets ildsjæl er knyttet.
Og allerede nu vil rigtig mange af jer vide, hvem jeg taler om.

Hanne Torp er en rigtig ildsjæl, og Hanne, din ild spreder lys omkring dig.
I TMG har du taget et langt sejt træk for håndbolden.
I menighedsrådet har du været i 20 år. En enorm indsats, som det er så let at glemme, fordi kirken, den er der jo bare. Men et sognehus bygger ikke sig selv. En børneklub kører ikke uden en stor indsats fra frivillige. Og desuden har du stået for åbenhed og grundtvigianske værdier i vores kirkes udadvendte aktiviteter. Dvs alt det, som kirken i dag er kendt for. Det ville ikke have været det samme uden dig.
I dag kæmper du som en løve på Kildevang.
Du har startet besøgstjenesten og er selv besøgsven.
Det er dig, rådmanden og embedsmændene inde på kommunen kender. Det er nemlig dig, man sender af sted, når de inde på kommunen skal have ordentlig besked. Du tør tage ordet og gå i clinch.
Dagen efter møder vi andre dig som anføreren for den skare af frivillige, som skaber gode oplevelser for de gamle på Kildevang, hvad enten det så handler om at engagere foredragsholdere, arrangere bankospil eller lave æblekage til 90 mennesker.
Og dagen efter igen sidder du og læser HC Andersen højt for hjemmets beboere.
Lille af størrelse, men stor af sind. Du har om nogen fortjent prisen."

Hanne Torp takkede rørt og glad for prisen og gav med det samme de 1.000 kr., som er en del af prisen, videre til kirkens messehagel-projekt og til brugerrådet.
Ud over de 1.000 kr. består prisen af en vandrepokal, hvor Hanne Torps navn allerede er indgraveret, samt en pokal, hun har til evig eje. Desuden fik hun en buket blomster og et gavekort til Hans Møllers bog om Vilhelmsborg.