Lav hastighedsbegrænsning
24/5/2005

En beboer på Jelshøjvej har valgt med udgangspunkt i den forfærdelige dødsulykke på Jelshøjvej søndag at skrive til Århus Politi med ønske om en generel hastighedsdæmpning på de smalle veje i det meget kuperede og meget populære område, som anvendes af mange både cyklister og bilister fra Mårslet.
Beboeren fra Jelshøjvej færdes selv både i bil og på traktor, cykel og motorcykel i området og finder generelt farten i området uacceptabel.
"De høje hastigheder er eftehånden blevet helt almindelige," konstaterer han:
"Også selvom der er stærk trafik morgen og eftermiddag. Området bliver flittigt brugt til hestesport, cykling, løb og udflugter, vejene er smalle, og ved passage skal man uden for vejkanten langt de fleste steder. Der er mange bakker og sving, vejene er også transport for arbejdsredskaber og tung lastbiltrafik. Og selv om man efter færdselsloven skal indpasse hastigheden efter forholdene, så gør mange det ganske enkelt ikke."
Beboeren mener, at mange er tilbøjelige til at tilpasse hastigheden efter ønsket om kortest mulig transporttid.
Han har, hedder det i henvendelsen til politiet, været vidne til mange situationer med uacceptabel adfærd fra bilister og lastvognschauffører:
"Eksempelvis to piger, der kastes af deres heste, da en lastbil passerer med stor hastighed på Ellemosevej. Jeg hjælper efterfølgende pigerne med at indfange hestene, selvom jeg havde mere lyst til at køre efter lastbilen.
Jeg ved, der er meget fokus på trafikken i byerne i området. Det er selvfølgelig forståeligt, men samtidig kan det være med til at fjerne fokus på forholdene på de små transitveje, som langt de fleste bruger til og fra arbejde og som tilkørsel for den nye motorvejstilkørsel i Slet/Hasselager."
Beboeren har rejst ønske over for politiet om at få en generel nedsættelse af hastigheden i området til 50 km/t.