Slipper for tiltale -
22/7/2005

Den nu 19-årige fører af bilen fra forsommerens dødsulykke på Jelshøjvej slipper for at blive retsforfulgt. Det skriver JP Århus i dag.
Ulykken skete 22. maj tidligt om morgenen, da en gruppe cykelryttere på træningstur kørte ad Jelshøjvej mod syd, dvs mod Mårslet. Vejen er både smal og bakket, og på en af disse smalle bakketoppe mødte gruppen af cyklister den dengang 18-årige mand, der var på vej i sin fars bil i modsat retning.
To cykelryttere døde - den ene umiddelbart efter ulykken, den anden halvanden måned senere. Yderligere tre cykelryttere fik alvorlige kvæstelser.
Politiet sigtede umiddelbart efter ulykken den unge mand, der bor på Jelshøjvej, for uagtsomt manddrab og for overtrædelse af færdselsloven.
Siden har afhøringer og tekniske undersøgelser ført til den konklusion, skriver avisen, at det er umuligt at placere ansvaret for det voldsomme sammenstød hos bilisten.

En bilinspektør er i den afsluttende redegørelse citeret for, at beskadigelserne på bilen såvel som det forhold, at en cyklist har kunnet undvige til bilens højre side, indikerer, at både bilens venstre side og nogle af cyklisterne har været over vejmidten.

Ud over placering på vejen spillede fart en stor rolle i diskussionerne de første dage efter ulykken.
Cykelrytterne angav , at den unge mands hastighed havde været højere end 80 km/t. Den unge mand angav selv først 80 km/t. Efterfølgende modererede han det og mente, at han kun havde kørt 50-60 km/t.
I den afsluttende rapport hedder det, at det ikke været muligt at beregne bilens nøjagtige fart. Politifuldmægtig Jacob Nielsen kommer desuden i sin konklusion frem til, at 80 km/t er foreneligt med forholdene på stedet.