60 tyske elever gæster
13/9/2005

Tirsdag aften får Mårslet Skole 60 elever mere.
Det er den årlige tysklandsudveksling, der går i gang, når bussen fra Winnenden triller ind på parkeringspladsen ved hallen. I bussen vil være 60 elever, fire tyske lærere og skolelederen fra Lessing Gymnasium, den skole, vi udveksler med. Skolelederen er ny og har ikke været i Danmark før, men vil kun deltage nogle få dage. Resten af holdet er i Danmark til fredag d. 23. september tidligt om morgenen.

Mårslet Skole har udvekslet elever med Lessing Gymnasium i 24 år, og når de tyske elever kommer til Danmark, er der tale om genbesøg - danskerne var nemlig i Tyskland i maj.

Udvekslingen er i disse tider, hvor der skæres voldsomt ned på den form for skole, næsten blevet kontroversiel. Ikke desto mindre må det regnes for næsten sikkert, at udvekslingen yder sit seriøse bidrag til, at Mårslet Skole både har mange elever, der vælger faget tysk, og et af landets bedste gennemsnit i mundtlig tysk. Det er talesproget, der prioriteres, fordi eleverne ret hurtigt skal være i stand til at begå sig på tysk.

Udvekslingen forløber efter et nogenlunde fast skema. Der er stor fest på skolen og i Flash på fredag, der er en fast udflugt til Skagen, de tyske elever skal ud at sejle på Skanderborg Sø og ind og besøg Aros, og på fredag er der sportsdag.
De danske værter har i vid udstrækning normal undervisning, mens tyskerne er på besøg.

Se billeder fra sidste årgangs besøg i Århus på vedhæftede link. Og se dette års progam her:
link

link