Nyt tilbud: Karate -
22/9/2005

Den seks år gamle Holme-baserede karateklub Ten Chi Jin Kampkunst er kommet til Mårslet med et nyt tilbud til både børn og voksne. Søndage formiddage kl. 11 kan børn lære kampsport. Kl. 11.45 er det juniorernes og de voksnes tur. Begge aldersgrupper træner e45 minutter. På det husstandsomdelte materiale står der ganske vist, at de voksne skal træne 5 kvarter:
"Men det har vist sig, at de voksne ikke kan holde til så lang træning. Børnene kan derimod sagtens," siger den ene af trænerne, Jorge Garibaldi.

Der er plads til ca. 30 på hvert hold.
De første 15 er allerede i gang - de har haft en enkelt træningstime. De fik kendskab til det nye tilbud via en opvisning, som klubben afviklede under en SFO-fest.

At klubben kommer til Mårslet skyldes, at den ikke kan få flere træningstider i Holme - og at de to byer ligger rimeligt tæt på hinanden.

Karate blev oprindeligt udviklet for at overleve i strid. Ud fra det perspektiv er det uinteressant, om teknikken ser godt ud - man skal bare overlevelse.
Nu om dage er det ganske usædvanligt at man stilles overfor en situation, hvor man behøver at kæmpe for sit liv.
men karatetræningen har mange andre fordele, både fysiske, psykologiske og åndelige, og det er disse, der er i fokus i vore dage.
Man kan dog ikke undgå at forholde sig til, at langvarig træning medfører en stigende evne at skade andre mennesker.
Derfor betyder det meget for klubben at slå fast, at misbrug af den kundskab, man får gennem træningen, vil medføre umiddelbar udelukkelse af organisationen og desuden forbud mod at træne mere!

Læs mere, blandt andet om ideologi, historie, teknik og trænerne, på klubbens hjemmeside på vedhæftede link.