Nye hæfter om Mårslet
9/10/2005

Endnu to lokalhistoriske hæfter er sendt på gaden og føjer sig til den lange række af udgivelser som Mårslets utrættelige lokalhistoriker Hans Møller har skrevet i serien "Mårslet... her hvor vi bor".
Det første hæfte bærer titlen "Mit liv som husmand på 'Kobberstedet' - fortalt af Rasmus Jensen". Han fortæller levende om sit og familiens liv gennem 50 år på det nævnte husmandssted der ligger mellem Mårslet og Slet. Undervejs beretter han om også Husmandsforeningen som han en overgang var formand for samt de bestyrelsesposter han havde i andelsbevægelsen.
Rasmus Jensen personlige historie er samtidig en historie om landbruget i Mårslets skæbne. I 1945 kunne familien leve af landbruget, senere blev han deltidslandmand og måtte tage lønarbejde i industrien.
Hæftet koster 30 kr.
Det andet hæfte hedder "Gyldenkroneslægtens gravkapel og familiegravsted ved Malling Kirke".
Her giver Hans Møller en samlet beskrivelse af de 14 bisættelser og 33 begravelser ved kirken som slægten tegner sig for.
Hæftet koster 10 kr.
Begge hæfter kan købes ved julestuerne på Kildevang og i Borgerhuset 26.-27. november. Eller hos den lokalhistoriske forening.
(Steen Bille)

link email