E-mail i valgkampen -
14/11/2005

Nye tider kræver nye medier. I hvert fald har Venstres herboende kandidat, Ivan Dybvad, taget Mårslet-nettet i brug i slutspurten op til kommunalvalget i morgen.
Via listen "Folk i byen" har han sendt en personlig, men uopfordret reklamemail - såkaldt spam-mail - til en lang række af de borgere, der har deres navn stående på listen.
Det er foreløbig tre borgere blevet så pikerede over, at de har bedt om at få deres mail af listen.

Den politiske reklamemail blev sendt ud søndag eftermiddag. Ivan Dybvad præsenterer sig og fortæller, at han er opstillet som nr. 22 på Venstres liste.
Det er alene de personlige stemmer, der afgør, hvem der kommer til at repræsentere Venstre i det nye byråd.
Disse personlige stemmer forsøger han med søndagens mail at hente på sin "hjemmebane", som han skriver. Dvs Mårslet.
Det skønnes, skriver Ivan Dybvad, at 350-400 personlige stemmer kan give ham valg til byrådet.

Ved sidste kommunalvalg fik Venstre 832 stemmer i Mårslet. Af dem fik borgmesterkandidaten, Louise Gade, de 520.

Ved sidste kommunalvalg fik den anden herboende kandidat, socialdemokraten Margrethe Bogner, 135 personlige stemmer. Socialdemokratiet fik i alt 795 stemmer i Mårslet. Af dem fik Socialdemokratiets daværende borgmesterkandidat de 235 stemmer.

Ubudne mails som den, Ivan Dybvad har sendt rundt, er ikke hans egen idé - det er blevet et generelt fænomen i denne valgkamp, skriver Jyllands-Posten i dag. Et stort antal byrådskandidater har netop valgt at gøre opmærksom på sig selv via mail.

Mårslet-nettets redaktion modtog i går tre henvendelser fra borgere, der har deres mailadresse på listen, og som ville havde den fjernet efter at have modtaget Ivan Dybvads mail.
Den ene af disse tre påpeger, at den nuværende liste er meget let at misbruge til spam. Det er webgruppen opmærksom på, og systemet bliver derfor ændret helt i forbindelse med den revision af webben, der er meget snart forestående.