Galleri godt for toget,
14/3/2006

Det succesombruste Bruuns Galleri har så meget stjernestøv, at der er nok til flere. Og en af dem, støvet drysser mildt ud over, er Odderbanen. Det lokale tog oplevede sidste år en fremgang i passagertallet på 40.000 til i alt næsten 1,1 mio. passagerer. Gruppeleder i trafikafdelingen i Århus Amt, Ole Sørensen, anslår i JP Århus i dag, at en del af fremgangen nok skyldes, at Odderbanen har sit sidste stop lige under rulletrappen op til indkøbscentret. Det får passagererne til at se stort på Odderbanens mindre heldige sider, fx op til 40 år gamle tog, at man skal gå den halve hovedbanegård igennem for at komme af og på toget, og den påny udskudte samdrift med Grenå-banen.
JP Århus hæfter sig også ved den udskudte samdrift:
"Gennem de seneste år der kommet knap 100.000 passagerer flere til Odderbanen. Samtidig kommer det lidt bag på os, at fremgangen fortsætter al den stund, at Grenaabanen har haft store problemer. Det har betydet, at vi har mistet kunder, der ellers med fordel kunne bruge begge baner," siger Ole Sørensen til JP Århus.

Odderbanen og Grenåbanens samdrift og en modernisering af ruten knyttes til nogle nye tog, som bliver ved med at blive udskudt. Nu ventes de i 2008.

link